Zenyit Szentpétervár

Visszatekintés 1. rész - Nyári igazolások

2017. január 30. - Sztbeni95

Ebben a sorozatban az őszi szezonra tekintünk vissza. Első részben a nyári átigazolási időszak történéseit eleveníteném fel.

Távoztak a csapattól:

Hulk (Sanghai SIPG, 55.8 millió euró)

hulkk.jpg

A legnagyobb távozó név természetesen a 2012-es átigazolási időszak utolsó napján rekordösszegért érkező Hulk volt. Négy év alatt a csapat meghatározó játékosa volt, azonban véleményem szerint annyit nem ért, amennyit annak idején fizetett érte a klub a Portonak. A kínaiak elképesztő összeget ajánlottak érte, ennyiért el kellett engedni. Kicsit akkor sajnáltam a távozástát, azonban nagyon jól sikerült pótolni (bővebben az érkezőknél).

 

Ezequiel Garay (Valencia, 24 millió euró)garay.jpg

Garay 2014 nyarán érkezett a Benficától, és a csapat meghatározó tagjává tudott válni. Idén nyáron azonban elfogadta a Valencia ajánlatát, így a spanyoloknál folytatja. Ennyi pénzért megérte eladni mivel már 30 éves, azonban számára ez hatalmas visszalépés, nem is értem miért igazolt oda. Talán az ok az lehetett, hogy két év alatt megunta a szentpétervári időjárást és körülményeket, és a számára otthonosabb Spanyolországba igazolt. Mindenesetre sajnálom őt, mindkét fél jobban járt volna a maradásával. A Valencia jelenlegi formáját elnézve nem valószínű, hogy mostanában EL-t vagy BL-t játszhat.

 

Cristian Ansaldi (Genova, 4 millió euró)

ansaldi.jpg

Ansaldi az elmúlt két évet kölcsönben töltötte, majd megvette a Genoa, aki tovább is adta az Internet. Egyszerűen nem ütötte meg a csapat szintjét, így érthető a távozása.

 

Érkezők:

Giuliano (Gremio, 7 millió euró)giuliano_1.jpg

Lucescunak a nyáron egyik legfontosabb feladata Hulk pótlása volt, végül a helyére Giuliano került, akit Lucescu még a Sahtaros időkből ismert, mivel akkoriban a Dnyipro Dnyipropetrovszk játékosa volt. A választás kiválónak bizonyult, megkockáztatom, hogy az elmúlt félévben jobban teljesített, mint korábban Hulk. És mindössze 7 millió eurot kellett érte fizetni. 10/10-es átigazolás, gratulálok Miszter!

 

Robert Mak (PAOK, 3.5 millió euró)

A szlovák válogatottban az EB-n is remekül szereplő Robert makmak.jpg

A szlovák válogatottban az EB-n is remekül szereplő Robert Mak (vagy mondhatjuk úgy is, hogy Mák Róbert), Görögországból érkezett nagyon kedvező összegért. Először azt hittem, hogy főleg kispadozni fog, azonban kiválóan teljesített egész évben, a csapat állandó szereplőjévé tudott vállni. Remek igazolás.

 

Ivan Novoszelcev (Rosztov, 10? millió euró)

novos.jpg

A Rosztovban tavaly kiválóan játszó Novoszelcev nem tudni pontosan mennyiért érkezett, van ahol 10 milliót írnak, de nincs megerősítve. Volt sérült is ősszel, és sajnos nem sikerült olyan jól szerepelnie, mint tőle elvárható lenne. Ennek ellenére biztos vagyok, hogy tavaszra beilleszkedik, és ha hozza a rosztovi formáját, akkor a liga legjobb védője lehet.

 

Összegzés: szerintem elmondható, hogy a nyári átigazolási szezon jól sikerült. 

A további értékelések is jönnek majd hamarosan, illetve a téli igazolásokról is lesz majd szó!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fc-zenit.blog.hu/api/trackback/id/tr1912168756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása