Zenyit Szentpétervár

Beharangozó az Anderlecht elleni meccs előtt

2017. február 16. - Sztbeni95

Az Európa Ligában a legjobb 32 között a Zenyit a belga Anderlechthez utazik Brüsszelbe. Lássuk mi várható!

A meccs magyar idő szerint 21 óra 5 perckor kezdődik a brüsszeli Constant Vanden Stock stadionban. A belgák nyáron pont az orosz Rosztov ellen bukták el a BL-be jutási esélyeiket, mivel a rosztovi 2:2 után Belgiumban 2:0-ra kikaptak. A keretük gyengébb a Zenyiténél, azonban néhány játékosra érdemes lehet odafigyelni. A legveszélyesebb játékosaik Teodorczyk, Tielemans, Hanni, Stanciu és Chipciu. 

 ander.jpg

Az Anderlecht stadionja. Nem rossz, de a mi új arénánktól messze van :)

Milyen formában van az Anderlecht?

A Rosztov elleni kiesés után a csapat nagyot javult, az EL play-offban a Slavia Prahát verték összesítve 6:0-ra. A csoportkörben a nem túl acélos Saint-Etienne, Mainz és Gabala csoportból jutottak tovább másodikként a franciák után. A tökutolsó, nulla pontos Gabalát sikerült oda vissza verniük, azon kívül a Mainz elleni 6:1 a figyelemre méltó eredmény. A többi meccsen inkább közepes formát mutattak. A belga ligát a Club Brügge-el együtt holtversenyben vezetik. Ami mellettük szól, hogy a Belgiumban Oroszországgal ellentétben télen is játszanak meccset, így formában vannak. Kérdéses lehet azonban, hogy ez nem üt-e vissza, mivel a bajnoki címre hajtanak és a hétvégén a harmadik helyezett Waregemmel játszottak, most vasárnap pedig újjab rangadójuk lesz a negyedik helyezett Oostende ellen. Denis Appiah és Andy Najar várhatóan sérülés miatt nem léphet pályára, pedig mindketten meghatározó játékosnak számítanak.

Mi várható a Zenyittől? A csapat utoljára decemberben játszott ligameccset, azóta csak felkészülési meccsek voltak. Ezekből sok következtetést nem érdemes levonni. A kezdőfelállásra tippelni se merek, ugyanis Lucescuék a télen nagyon sok formációt kipróbáltak. Fő kérdés a kapusposzt, hogy vajon az új szerzemény Lunyov, vagy a mostanában nem olyan jó formát mutató Lodigin kezd-e. Novoszelcev, Alekszandr Kerzsakov és Rjazancev sérülés miatt biztosan nem lép pájára, ahogy az őszi cserekapus Mihail Kerzsakov se, őt ugyanis pár napja kölcsönadták fél évre Orenburgba. Az új igazolások közül Hernani nagy eséllyel kezd, Mollo és Callagov játéka is esélyes, bár lehet, hogy csak cserék lesznek. Ivanovic szintén lehet, hogy csak csere lesz. Nagyon jó igazolás, de későn érkezett, így kérdéses hogy mennyire lendült formába.

A meccsen véleményem szerint mindenképpen nyerni kell. Idegenben se mindig jó az x, van annyira jó csapat ez a Zenyit, hogy szünet után idegenben is megverje a belgákat. De majd minden kiderül.

A bejegyzés trackback címe:

https://fc-zenit.blog.hu/api/trackback/id/tr1612265860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása